Gruppen-3a-328x120

Ny miljöchef den 1 oktober

Ny miljöchef den 1 oktober

David Lindsjö blir ny miljöchef i Hässleholms kommun efter Torbjörn Håkansson som slutade för några veckor sedan. Lindsjö, idag enhetschef med fokus på hälsoskydd i Malmös miljöförvaltning, tillträder den 1 oktober. Tills dess är Sandra Gustafsson, förvaltningschef på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen, tillförordnad miljöchef.

David Lindsjö, 40, är miljövetare med en magisterexamen från Lunds universitet. Han har tidigare arbetat tre år som miljöinspektör i Älmhult och lika länge i Malmö. I Malmö har han sedan arbetat i ett trygghetsprojekt med myndighetsöverskridande insatser för att motverka kriminella verksamheter. Sedan 2018 är han enhetschef för hälsoskydd.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På Hässleholms kommuns hemsida berättar han att han nu ser fram emot att få arbeta bredare.

– Jag har varit nio år i Malmö och känner mig redo för en ny utmaning. Jag ser extra mycket fram emot att få jobba med alla frågor inom miljö. Det finns fördelar att nischa sig, som jag fått göra i Malmö, men det ska bli jättekul att få jobba med ett bredare område igen, säger han där.

Han förklarar att en anledning till att han vill jobba i Hässleholm också är naturen.

– När jag tänker på Hässleholm så tänker jag på att det är en stor geografisk kommun, men framförallt en kommun med väldigt fin natur, vilket verkligen tilltalar mig, säger han på kommunens hemsida.

– Jobbmässigt så är det viktigt för mig med en arbetsplats med öppen och tydlig kommunikation. Det ska också finnas en tydlig struktur med tydliga mål så att alla vet vad de ska göra och vad som förväntas av dem, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se