Gruppen-3a-328x120

Farozon nya krögare på Hovdala i helgen

Farozon nya krögare på Hovdala i helgen

Efter en vecka utan både kafé och restaurang på välbesökta Hovdala slott tar Restaurang Farozon i Hässleholm i helgen över som krögare. Avtalet gäller säsongen ut, det vill säga till och med september.

– Sedan kommer vi nog att göra en upphandling. Vi behöver inte, men vill göra det ändå för att kunna konkurrensutsätta och se vilket utbud som kan erbjudas, säger slottschefen Magnus Metz.

Bilden visar Hovdala slott.
Hovdala slottsrestaurang och Fröknarnas Café får ny krögare redan i helgen, dock med ett enklare utbud den första tiden. Foto: Berit Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hovdala slott och den nya krögaren kom överens om ett avtal på torsdagen och tillträde sker redan i helgen med ett enklare kaféutbud.

– Det blir hembakat bröd och gott pålägg. De börjar i enklare skala, sedan bygger de ut efterhand med varm mat i restaurangen och även större bokningar. Restaurangen är just nu bara en tom lokal som ska fyllas. När exakt den öppnar fullt ut vet jag inte, säger Magnus Metz.

Bröderna Jonatan och Johannes Börjesson drev verksamheten till och med den 30 juni. Därefter har det inte funnits någon egentlig servering, men besökarna har erbjudits en enkel kopp te eller kaffe till självservering.

– Jag är jättetacksam att det löst sig. Det är ingen lätt sak mitt i säsongen, säger Magnus Metz.

– Farozon har muskler i ryggen. De kommer att lösa problemen, men det är ett helt nytt ställe och en tom lokal.

Bilden visar Magnus Metz.
Slottschef Magnus Metz är tacksam att Hovdalas restaurang och kafé så snart kan öppna igen. Foto: Urban Önell

Farozon har dock provat på Hovdala under årets studentbal. Börjessons hade då tackat nej till att anordna årets studentbal eftersom man inte kom överens med Hässleholms tekniska skola om priset.

Bröderna Börjesson sa upp sig i mars, men har haft rörelsen till försäljning med möjlighet för en köpare att ta över avtalet på Hovdala.

– Då är jag bakbunden eftersom jag kunde stå där med två krögare. Annars kunde jag ha börjat söka en efterträdare redan i mars, säger Magnus Metz.

Men Jonatan Börjesson säger till Frilagt att de visst gett besked i tid.

– De vet om att vi gett besked. Det gjorde vi redan i mars. Vi har bara meddelat att vi kommer att lämna, säger han.

– Slottschefen har också bett om ursäkt till mina föräldrar för att det blivit ett missförstånd. Men jag vill lägga det bakom mig nu och vända blad.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se