Gruppen-3a-328x120

Ingen större oro inför Torsjö Lives framtid

Ingen större oro inför Torsjö Lives framtid

Arrangörerna bakom Torsjö Live är förväntansfulla och väl förberedda inför helgen. Med 5 000 förbokade biljetter är de inte särskilt oroliga för festivalens framtid.

– Det är fullt ös här på festivalkontoret nu, säger festivalgeneralen Mats Gunnarsson som har hjälp av både familj och släkt, men också av 150 volontärer.

Siesta och många andra festivaler har haft svårt att överleva de senaste åren. Men Mats Gunnarsson tror att Torsjö live har framtiden för sig och är inställd på ett långsiktigt projekt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Artister som Earth Wind & Fire, Ulf Lundell, Petter, Sophie Zelmani, Meja och Louise Hoffsten och Electric Banana Band förväntas locka både medelålders och barnfamiljer under fredagen och lördagen.

– Vi är ju ingen ungdomsfestival. Vi har ett unikt koncept, satsar helt på ”medelåldersmusik” och hög kvalitet på allt runt omkring, säger Mats Gunnarsson.

Det var mycket att göra på Torsjö lives festivalkontor på torsdagseftermiddagen.
Nu är det mycket att göra på Torsjö lives festivalkontor.

Han förklarar att han har bättre koll på allting i år än förra året då festivalen i Stora Torsjö utanför Tyringe hölls för första gången.

– Det beror nog på att vi har tagit in mer hjälp i år, med fler volontärer och en eventkoordinator, säger han.

Vinslövsbon Mats Gunnarsson med fru Birgit och hennes bror Jonas Johansson, deras totalt sex barn med respektive samt Mats syster utgör kärnan på festivalkontoret.

Vädret är förstås avgörande för hur många biljetter som säljs på plats.

– Kostnaderna springer snabbt iväg. Vi behöver sälja minst 1 000 biljetter till. Vädret är lite kallt, men det är inte omöjligt, det har varit ett väldigt intresse hittills, säger Mats.

Även långväga gäster väntas, främst tack vare Earth Wind & Fire.

– Folk har ringt från Göteborg, Stockholm och till och med Värmland, berättar Mats.

Han hoppas att festivalen ska gå runt ekonomiskt om ett par år.

– Allt tar sin tid att starta. Vi går ju in med egna pengar, men det är klart att det måste gå runt och helst med lite vinst på sikt, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se