Gruppen-3a-328x120

Kommunen skickar många till Almedalen

Kommunen skickar många till Almedalen

Hässleholms kommun skickar 13 personer till Almedalsveckan den 28 juni – 5 juli. Det är fler än brukligt och syftet är att delta i debatter och samtal kring höghastighetsbanan och andra infrastrukturfrågor samt att marknadsföra Europaforum Hässleholm.

Delegaterna får bo på vandrarhem för att hålla nere kostnaderna som landar på totalt cirka 100 000 kronor.

Richard Heingard, kommunens utvecklingsstrateg för infrastrukturfrågor, håller i reseplaneringen. Han berättar att kommunens representanter ska bo på vandrarhem söder om Visby och har hyrt bilar för att ta sig till Almedalen inne i Visby.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är nog inte så många kommuner som bokar vandrarhem. Men tack vare det blir totalkostnaden mycket billigare. Boende i Visby kan annars bli hur dyrt som helst, säger Richard Heingard.

Han berättar också att bokningarna skett i god tid för att få bra pris.

Resan till och från Visby sker med flyg för nio personer och bil plus båt för fyra.

Almedalsveckan i Visby har utvecklats till Sveriges största politiksa mötesplats. Förra året talade bland andra den blivande statsministern Stefan Lövén. Foto: Marcus Johnson, Leanderfotograf
Almedalsveckan i Visby har utvecklats till Sveriges största politiska mötesplats. Förra året talade bland andra den blivande statsministern Stefan Lövén. Foto: Marcus Johnson, Leanderfotograf

Den mest intressanta dagen i Almedalen för deltagarna från Hässleholm är måndagen då Region Skåne håller i en temadag om infrastruktur. Då medverkar bland andra kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S).

– Inget beslut är ännu fattat om den nya stambanans sträckning så det är viktigt att vara med och försöka påverka, att synas och höras, säger Richard Heingard.

Lena Wallentheim kommenterar i ett pressmeddelande att infrastruktur är en av Hässleholms kommuns allra största framtidsfrågor.

– Därför är det viktigt att vi är med och tar plats i diskussionerna och bevakar Hässleholms intressen, förklarar Lena Wallentheim.

Almedalsveckan ger också politiker och tjänstemän från Hässleholm möjlighet att utöka sitt kontaktnät och utbyta erfarenheter.

Fyra personer som arbetar med Europaforum Hässleholm är med för att marknadsföra arrangemanget som i år hålls den 17-27 augusti.

Hässleholmspolitikerna som reser till Almedalen på kommunens uppdrag är, förutom Lena Wallentheim, kommunalrådet Mats Sturesson (C ), Dolores Öhman (MP) och Ulf Erlandsson (SD).

Deltagande tjänstemän är, förutom Richard Heingard, kommunchef Bengt-Arne Persson, näringslivschef Mikael Kipowski, projektledaren för stadsutveckling Bjarne Öhrling, kommunikationschef Hanna Gardell, kommunikatör Lina Holmberg samt från Europaforum Lorenz Pucher, Ludvig Einarsson och Mattis Kristoffersson.

Det kan vara fler Hässleholmspolitiker som deltar i Almedalsveckan på sina partiers uppdrag och bekostnad.

Berit Önell

Vackra Visby är platsen för Almedalsveckan. Foto: Louise Florin, Region Gotland
Vackra Visby är platsen för Almedalsveckan. Foto: Louise Florin, Region Gotland
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se