torsjö live vers2

Nättjänst kan inte stänga av hotfull

Nättjänst kan inte stänga av hotfull

Den person som skickar hotfulla, och anonyma, sms till Berit Önell har använt sig av en nättjänst som heter infart.se. Där uppger man för Frilagt att den typen av sms är ett klart brott mot de regler som finns. Däremot finns det ingen möjlighet att stänga av användare som bryter mot reglerna eftersom det inte är en medlemstjänst.

Man säger också att man vid förfrågan från polisen kan vara behjälplig med att spåra avsändarens IP-adress eftersom sms:en skickats från en dator. Vid det tidigare mordhotet konstaterades dock att avsändaren dolt sitt IP-nummer genom att gå via en s k proxyserver på Seychellerna.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Den här gången gick inte polisen så långt i sina efterforskningar eftersom man antog att tillvägagångssättet var detsamma. Därför beslutade man att lägga ned förundersökningen mindre än två dygn efter anmälan.

Ett annat sätt att spåra en avsändare som använder sig av dator är via den så kallade mac-adressen (som står för Media Access Control) och som är knuten direkt till nätverkskortet. Den kompetensen säger man sig dock sakna hos infart.se.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se