torsjö live vers2

Valfläsk som skapar nya motsättningar

Valfläsk som skapar nya motsättningar

Bäste läsare, nu har ” kockarna ”, börjat att elda under pannorna.

Senast, lagade man till en rätt bestående i att ca 15 000 invandrare, skall få 9 100:-/mån i studieersättning, utan ränta och återbetalningsskyldighet för att så snabbt som möjligt komma ut på arbetsmarknaden. Visserligen ska även infödda svenskar kunna utnyttja detta om de är lågutbildade och långtidsarbetslösa men det är väl knappast för deras skull som man rört om i grytorna.

Detta innebär, som jag utläser det, att ett stort antal etniska svenskar får avstå sina studieplatser som dessutom hade gett dom endast en tredjedel i studiebidrag. Utöver detta hade man fått ta studielån som ska betalas tillbaka med ränta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För mig är det obegripligt att man tycks anse att 15 000 invandrare skulle betyda mer för BNP än samma antal etniska svenskar. Svenskarna, hade ju i så fall fått lika många timmar mer inom respektive yrke som invandrarna får i ämnet svenska. Alltså på lång sikt bidragit mer till BNP. Snacka om att skapa motsättningar mellan grupper.

Nej, sanningen är den att man börjat steka valfläsket i panik, för att serveras i god tid före nästa val.

Faran, är bara den att man riskerar att elda på för mycket, så att det vidbrända fläsket, snarare påminner om brunkolsfragment!

Löken, som man skulle haft till såsen, kan man ju lägga på laxen inför nästa meny.

Notera, att beslutet inte bara gäller på riksnivå utan även lokal nivå, så det är bara att justera siffrorna, så får man fram konsekvenserna för bl.a Hässleholms Kommun.

Bon apetit!

Kjell Andersson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se