Gruppen-3a-328x120

Förtroendet för myndigheter står på spel

Förtroendet för myndigheter står på spel

Sveriges så kallade rikspolischef Dan Eliasson uttalade sig i en intervju om sin negativa syn på ett av de i riksdagen invalda partierna. Detta tilltag har, som sig bör, väckt en hel del kritik. Avgångskrav har väckts. I Sverige har man i modern tid kunnat förvänta sig saklig och opartisk bedömning vid myndighetsutövning. Det kan knappast ingå i uppdraget för en rikspolischef att i sin yrkesroll göra politiska ställningstaganden. Förtroendet för myndigheter står här på spel.

Då klampar justitieminister Morgan Johansson in och meddelar att denne har fullt förtroende för nämnda rikspolischef och motiverar detta med sina åsikter om det aktuella partiet. Bland annat görs någon sorts historisk reflektion vilket gör det hela närmast komiskt med tanke på historiken i Johanssons eget parti.

Frågan är då om regeringen nu officiellt sanktionerar myndigheter att frångå opartisk och saklig maktutövning gentemot medborgarna? Har det gått så illa i Sverige?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Om någon undrar så är partiet i fokus givetvis Sverigedemokraterna.

Håkan Spångberg(SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se