torsjö live

Snabbt beslut att Roland får skadestånd

Snabbt beslut att Roland får skadestånd

Roland Johansson på Bokebergsgården i Hässleholm har redan fått skriftligt beslut på att han får tillbaka det han betalat för väktaren som låste upp hans dörr efter sjukhusvistelsen trots att hemtjänsten hade nyckeln. Ingela Nilsson, verksamhetschef för hemtjänsten, har också beslutat att kommunen står för resten av räkningen på totalt 1 244 kronor.

Efter Frilagts artikel om Rolands bekymmer gick det snabbt för cheferna att fatta ett formellt beslut. Roland lämnade sin räkning till personalen på torsdagsförmiddagen. Åsa Sjöholm, enhetschef för hemtjänsten på Väster som hade hand om nyckeln, skrev under en ansökan om skadestånd på hela beloppet 1 244 kronor och lämnade den till Ingela Nilsson som genast skrev under ett beslut.

Roland fick beskedet redan vid lunchtid på torsdagen och är lättad och glad.

– Nu kan jag sova om nätterna igen, jag har legat vaken på grund av det här, säger han.

Han tycker att det är bra att de ansvariga ändrat sig, men förstår fortfarande inte varför hemtjänsten skulle beställa vaktbolag.

-Jag kunde inte tro att det skulle gå till så. Det var helt onödigt, det var till att gå över ån efter vatten och det har de tydligen insett själva nu, säger han.

Han hade svårt att betala hela räkningen på en gång och hade därför kommit överens med hyresvärden Hässlehem om att dela upp den på tre delbetalningar. En av dem har han redan betalat, 414 kronor.

Hemtjänsten ska nu dra av pengarna från hans maträkning.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se