torsjö live vers2

Slöseriet bara fortsätter

Slöseriet bara fortsätter

Slöseriet bara fortsätter.

Ja, inte bara med pengar, utan även med kulturellt kapital. Nu brinner det i knutarna att få Paviljongen riven och flyttad. En ny majoritet bankar på dörren och det finns en öppning för en ändring av rivnings/flyttningsbeslutet. Räkningen har i dagarna kommit och skattebetalarna ”bjuder” byggherren på 1,5 miljoner. Gratulerar! Men det hör ju till kutym att vara generös med andras pengar här i kommunen.

Frågan kan ställas om det i framtiden blir så, att alla byggherrar kommer att subventioneras med 1,5 miljoner, när ett nytt projekt ska sjösättas. Det måste sägas vara en rimlig konsekvens, får den ene måste väl alla få den förmånen? Det må väl ändå handla om någon sorts likabehandlingsprincip?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tilläggas bör att en så kraftig indirekt subvention till ett enskilt företag förmodligen strider mot kommunallagen och här borde ett åtal väckas mot kommunen. Tyvärr är väl inte någon domstol öppen i helgen och kan ta emot en sådan anmälan, men det kanske hinns tills nästa vecka.

Nya planer har kommit i ljuset med ytterligare bebyggelse i våra parker. På förslag är Paradiset, med dess träd och grönytor. Ska det återigen bli en proteststorm och folkresning? Det blir tredje parken som får stryka på foten på kort tid. Vad blir nästa? Hembygdsparken eller Djupadal? Den senare går ju att fylla med sopor, vilket har varit populärt genom åren. Ironi, om någon inte förstod det.

När detta skrives har det utlysts en manifestation för Paviljongens bevarande och jag hoppas att hässleholmarna sluter upp mangrant på söndag 18/12 kl 13:00 för att markera folkviljan. Om det vill sig riktigt illa, och det ser mörkt ut, så är det sista tillfället att beskåda Paviljongen i sin ursprungliga miljö. Under har skett förr och vi hoppas att det kan ske igen. Vi välkomnar även alla politiker att närvara och ta del av vad vi förlorar i kultur- och miljövärde.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se