torsjö live vers2

Fastighetsaffär skjuts upp

Fastighetsaffär skjuts upp

Politikerna tar inte upp kommunens försäljning av den skyddsvärda fastigheten i Tyringe vid morgondagens sammanträde i tekniska nämndens arbetsutskott. Nämndens andre vice ordförande Lars Olsson (C ) meddelar på Frilagts telefonsvarare att ärendet lyfts ut från dagordningen.

När Frilagt för ett halvår sedan ställde frågor om affären där Björn Nordén fick besked att han inte fick köpa fastigheten, trots att han var först och ingen budgivning varit aktuell, ville tjänstemännen att politikerna skulle fatta beslutet. Först nu hade det kommit på dagordningen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Men så sent som på fredagen hade Lars Olsson inte tagit del av kommunekologens yttrande som bestämt, avråder från byggnation på fastigheten och föreslår att den ska stanna i kommunal ägo samt att den unika naturen formellt skyddas. Inte heller hade han sett mejlväxlingen mellan Björn Nordén, hans advokat och ansvariga på kommunen där det framgår att Nordén var först.

Lars Olsson sa på fredagsförmiddagen till Frilagt att han ska titta på ärendet igen.

Efter att Björn Nordén nu skickat in handlingarna, som givetvis redan fanns hos kommunen, meddelar Lars Olsson att ärendet inte ska tas upp ännu.

– Vi får återkomma, säger han på telefonsvararen.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
2017-03-11 Politiker tar upp märklig fastighetsaffär

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se