torsjö live vers2

Anna Kinberg Batra kommer inte till Europaforum

Anna Kinberg Batra kommer inte till Europaforum

Moderaternas avgående partiledare Anna Kinberg Batra har lämnat återbud till partiledardebatten på Europaforum i Hässleholm på torsdag.

– Vi är besvikna eftersom hon sagt att hon skulle fullfölja sina uppdrag och hon hade absolut saker att tillföra med sin stora erfarenhet. Men det hade kanske blivit för mycket frågor, vi vet inte hur de resonerat, säger Europaforums tf chef Maria Lindblad till Frilagt.

Maria Lindblad, tf chef för Europaforum, är besviken över Anna Kinberg Batras återbud. Foto: Berit Önell

Maria Lindblad fick beskedet sent på måndagsefterniddagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi erbjöds en ersättare, men tackade nej. Det hade sänt fel signal eftersom det är ett partiledarsamtal. Men jag tror att det blir ett jättebra samtal med de andra som kommer, säger hon.

De partiledare som kommer är Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Jonas Sjöstedt (V).

På tisdagen fortsatte Europaforums program med Europeiska kommissionens dag och bland annat temat krig, konflikt och migration.

Parallellt med seminarier, debatter och samtal om aktuella Europafrågor pågår också en europeisk filmfestival med finalister och vinnare av 2016 års Lux-filmpris. Biljetter till filmerna är gratis och ingen förbokning krävs. Filmerna visas på Parkbiograferna i kulturhuset klockan 19 varje kväll under Europaforum (till och med torsdag).

På tisdagen stod även musik på Europaforums program då österrikiska Trio Alba framförde sin kammarmusik inför den nästan fullsatta röda salongen. Den 45 minuter långa konserten arrangerades i smarbete med Österrikes ambassad.

Den som inte har möjlighet att delta i Europaforum kan följa programmet via webb-tv från Europaforums hemsida.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se