logga-ligg-tjock

Paviljongflytt kostade 2,7 miljoner kronor

Paviljongflytt kostade 2,7 miljoner kronor

Efter noggranna förberedelser lyfte musikpaviljongens tak från det stålskelett som byggts upp innan resten av paviljongen revs. Foto: Berit Önell

Flytten av musikpaviljongen kostade kommunen 2,7 miljoner kronor, cirka 170 000 kronor mer än beräknat.

– Redovisningen pekar på att det landar där, säger kommunens projektledare Mats Olsson som fick del av samtliga nedlagda kostnader vid ett möte med entreprenören Erlandssons Bygg på tisdagen.

Anbudet antogs med så kallad projektbudget. Inget fast pris presenterades utan enbart en budget på 2 592 500 kronor.

Mats Olsson förklarar att slutsumman nu bara kan slå på några tusenlappar och konstaterar att avvikelsen är inom godtagna marginaler. Erlandssons Bygg har dock hela tiden sagt att slutsumman beräknades bli lägre än budgeterat.

– Vi har framfört vår besvikelse över att det inte stämde, när vi nu äntligen fått in samtliga kostnader. Det var inte önskvärt, men tyvärr är det ofta så i branschen, säger Mats Olsson.

Exakt vad fördyringen beror på kan han inte säga, men bland annat har väderförhållandena lett till höga kostnader för extra värme och behov av skyddstäckning under arbetet.

Beslutet att sälja en del av parken och flytta musikpaviljongen för att ge plats åt flerfamiljshus i fem våningar orsakade kraftiga protester och krav på folkomröstning. Det mesta av den ursprungliga paviljongen klarade inte en flytt utan måste rivas. Taket flyttades i januari från Officersparken till gräsmattan på andra sidan T4:s kaserngård. I maj var den nya paviljongen färdigställd.

Kommunen sålde marken i Officersparken för en miljon kronor till K-Fastigheter som ännu inte har börjat bygga där.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se