Gruppen-3a-328x120

Studiecirklar för anhöriga

Studiecirklar för anhöriga

Nu drar höstens studiecirklar för anhöriga igång i Hässleholm. Där får man möjlighet att träffa medmänniskor liknande livssituationer. Det är en utmaning att vara anhörig, exempelvis när demens, missbruk, psykisk ohälsa och funktionssvårigheter hos någon närstående måste hanteras.

Stina Lindén, anhörigstrateg i Hässleholms kommun. Foto: Berit Önell

– När man ska få barn har man nio månader att ställa in sig på det, men i rollen som anhörig kan livet förändras både hastigt och brutalt, säger Stina Lindén, anhörigstrateg på Hässleholms kommun. Det innebär att man tvingas se på livet utifrån ett helt nytt perspektiv.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tillsammans med Birgitta Lantz, som är ordförande för Röda korset i Hässleholm, kommer Stina Lindén att leda en studiecirkel i Kupan, föreningens second handbutik. Startdatum är torsdagen den 28 september. Den riktar sig till en bred kategori av deltagare, med olika typer av problematik. En tanke med cirkeln är att deltagarna ska hitta hem i en lämplig anhörigförening.

Kursen ska inte ses som en konkurrent, utan som ett komplement till Demensföreningens anhörigcirkel på Seniorien. Den leds av föreningens ordförande Lisen Ekdahl och kommunens demenssjuksköterska Marie Vilhelmsson.

Lisen Ekdahl berättar att föreningens samtalsgrupp drar igång fredagen den 22 september. I Seniorens lokaler blir det dessutom anhörigcafé en gång i månaden, med start den 29 september. Det går fortfarande att anmäla sig till de båda studiecirklarna för den som är intresserad.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se