torsjö live vers2

Höjd säkerhet inför rättegång om skjutning i Hembygdsparken

Höjd säkerhet inför rättegång om skjutning i Hembygdsparken

Säkerheten höjs i Hässleholms tingsrätt när rättegången om skjutningen i Hembygdsparken inleds på tisdagen. Foto: Berit Önell

Hässleholms tingsrätt befarar ordningsstörningar med risk för våld i samband med rättegången om skjutningen i Hembygdsparken som börjar imorgon, tisdag. Därför vidtas en rad säkerhetsåtgärder.

– Vi har fått indikationer från lokalpolisen att risken är hög, berättar Anna Maria Schuster, säkerhetsansvarig på tingsrätten.

Säkerheten i tingshuset kommer att höjas genom flera åtgärder. Säkerhetskontroll installeras och metallbåge ställs upp. Extra ordningsvakter är inhyrda för både rättssal och allmänna ytor.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

-Vi är beredda på att det kan uppstå tumult. Därför tar vi det säkra före det osäkra, för personalens, vittnenas och åhörarnas skull, säger Anna Maria Schuster.

Vid en tidigare omhäktningsförhandling i målet uppstod en hotfull stämning och visst tumult bland åhörarna där familjemedlemmar och vänner till misstänkta personer befann sig.

Utredningen har också kopplats till tre bilsprängningar och en bilbrand i Hässleholm, dåd som rubricerats övergrepp i rättssak. Bilattentaten ingår inte i denna förundersökning, men en polis kommer att vittna om att flera personer som förhörts i ärendet utsatts för påtryckningar.

Rättegången kommer att pågå i fem dagar, 5-8 december samt 12 december.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:

2017-11-30 Tre åtalade för skjutningen i Hembygdsparken

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se