Gruppen-3a-328x120

Hilding Anders avvecklar produktionen i Hästveda

Hilding Anders avvecklar produktionen i Hästveda

Sängtillverkaren Hilding Anders avvecklar all produktion i Hästveda och samordnar den svenska verksamheten till Rydaholm. På torsdagsförmiddagen informerades personal och fack om planerna som berör ett 40-tal anställda.

Företaget meddelar i ett pressmeddelande att anläggningen i Hästveda under en längre period haft lönsamhetsproblem.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

­- För att säkerställa en konkurrenskraftig verksamhet i Sverige föreslås att all produktion konsolideras till Rydaholm, heter det.

Ett 40-tal anställda varslas nu på grund av eventuell avveckling av produktionen av sängar, madrasser och ramdetaljer i Hästveda. MBL-förhandlingar kommer att inledas inom kort.

Förändringen berör inte sälj, marknad och administrativ personal i Hästveda.

– Beslut som detta är aldrig enkla att ta då vi har många duktiga och kompetenta medarbetare i Hästveda. Men efter en sammantagen bedömning och utvärdering har vi kommit fram till att vi blir effektivare och stärker vår konkurrenskraft samt att vi därigenom blir en bättre partner till våra kunder. Vi anser att konsolideringen av produktionen till Rydaholm har mycket goda förutsättningar att säkerställa vår konkurrenskraft i framtiden, säger Björn Edwardzon, VD Hilding Anders Sweden AB i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se