Gruppen-3a-328x120

Födda 2002 garanteras sommarjobb i kommunen

Födda 2002 garanteras sommarjobb i kommunen

Alla ungdomar som är födda 2002 och söker feriejobb inom Hässleholms kommun är garanterade en plats. Även i år finns chansen att bli gatumusikant eller sommarlovsentreprenör. Sista dag för ansökningar är den 4 mars.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Även i sommar finns möjlighet för unga att jobba som gatumusikanter i kommunens regi. Sommaren 2015 blev det verklighet för Måns Backman, till vänster, Viktor Caesar och Mattias Wernersson. Foto: Berit Önell

Hässleholm kommuns feriearbete kan sökas av ungdomar födda 2002 och 2001 och syftet är att ge ungdomarna en introduktion i arbetslivet.

Att lära sig hur det fungerar på en arbetsplats kan bli en värdefull erfarenhet inför framtiden. Genom att ungdomar får möjligheten att prova på ett jobb i kommunen hoppas ansvariga för projektet locka fler ungdomar till att jobba i kommunen i framtiden.
– Startskottet på arbetslivet är jätteviktigt, och vi är glada och stolta över att kunna erbjuda så många ungdomar att få det inom kommunen, säger Jörgen Bergvall; verksamhetschef på arbetsmarknadsenheten, i ett pressmeddelande.
Förutom platser i de kommunala förvaltningarna, till exempel inom äldreomsorg, barnomsorg och vaktmästeri, fortsätter kommunen också i år med satsningen på gatumusikanter och sommarlovsentreprenörer.
Ungdomar som kan spela ett instrument eller sjunga kan ansöka om att bli gatumusikant, och få spela och sjunga på stadens gator och torg under sina två veckor i sommar.
Den som vill prova på att driva företag kan ansöka om att bli sommarlovsentreprenör. Där lärs deltagaren grunderna i företagande. Med hjälp av ett startkapital och handledning får ungdomen ta fram, utveckla och testa sin alldeles egna affärsidé.
Bänktvätt med klart åvatten i Tyringe blev Elias Karlssons sista uppdrag på feriejobbet sommaren 2017.

– Engagemanget har varit stort och idéerna många när Hässleholms Sommarlovsentreprenörer har träffats för att lära sig grunderna i att driva eget, säger Andreas Roxhag, som tillsammans med Noah Månsson kommer att handleda de unga entreprenörerna, berättar kommunens pressmeddelande.

2017 startade Hässleholms sommarlovsentreprenörer bland annat företag inom trädgård, underhållning, inredning, café, fotboll och djurtillbehör. 
Samtliga kommunens feriejobb rör två veckors halvtid och 4 timmars jobb per dag. Lönen är 65 kronor per timme.
Födda 2001 kommer också få en extra möjlighet till feriearbete genom Bonuschansen. Det är sommarjobb i kommunens privata näringsliv som kommunen förmedlar. Mer information om de jobben kommer ut i april.
Lotta Persson
Läs mer och ansök på kommunens hemsidor
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se