torsjö live vers2

Skövla inte mer skog

Skövla inte mer skog

INSÄNDARE. Läste reportaget i NSK 21/4 angående ny detaljplan för bl a Pollenvägen. All heder åt Folkets Väl, som i vanlig ordning har förnuftiga och raka synpunkter. Ni gör verkligen skäl för namnet!Fler partier i kommunen borde ta ställning för att behålla de skogsområden, med bäckar och ett rikt djurliv, som finns i vår stads närhet.

Speciellt de partier i kommunen, som säger sig ha miljö och natur som kärnpunkter i sina program.  Miljöpartiet och Centerpartiet : vill ni verkligen vara med om att skövla ännu mera skogsområden i kommunen, och dessutom i sådan närhet till innerstan?

Hur kan dessa partier godkänna att värdefulla naturvärden, där Hässleholmarna älskar att vistas, förvandlas till villor och stenläggningar, när det finns andra områden, som ej är skogsområden, att bygga på? Eller väljer de som vanligt att sitta i knät på Socialdemokraterna? Som för övrigt också borde värna om våra stadsnära skogsområden. Släpp prestigen och samarbeta med Folkets Väl i dessa frågor!

Nu är det dags för invånarna i kommunen att ta strid för våra skogsområde. Annars finns de inte i morgon.

Mobilmaster bör man för övrigt absolut hålla åtminstone 400-500 meters avstånd till när man bygger villor. Det gör man i övriga världen.

Cristel och Mikael Andersson

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se