torsjö live

Lika för alla?

Lika för alla?

INSÄNDARE. Nu går ”nya” Moderaterna till val på en slogan: ”lika för alla”. För det första är väl inte de ”nya” Moderaterna särskilt nya längre. Samma gamla ”gynna-de-rika-mest-parti” har hittills varit rättesnöret i politiken. Men nu ska det bli andra bullar av, om man tolkar den nya sloganen bokstavligt. Ett rejält kliv vänsterut! Här får Vänsterpartiet se upp!

Nu finns det visserligen en något kryptisk förklaring till vad den betyder, men det är att segla under falsk flagg. Ska man tolka det bokstavligt, så skulle alla ha lika ekonomiska förutsättningar till ”ekonomiskt bistånd” (tidigare socialbidrag). Förs det över på kungahuset, skulle det betyda en lättnad för alla skattebetalare. Det är ju nu så många arvingar att försörja, att även riksdagspartierna börjar ifrågasätta kostnaderna. Antalet är nu så stort, att de skulle kunna leva på det allmänna försörjningsstöd som betalas ut och som vore tillräckligt för att undvika svält.
Men å andra sidan är det kanske bättre att entlediga samtliga och tillsätta endast en person (efter kvalifikation) att representera Sverige. Vi skulle då ta steget till en fullvärdig demokrati.
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se