torsjö live

Åparkskvällar i Tyringe också i år Elisa årets magnet

Åparkskvällar i Tyringe också i år Elisa årets magnet

Det blir allsång med familjen Wrambjer i Åparken i Tyringe även i år. Förra året kom uppskattningsvis nära 1 000 personer till premiären av 25-årsjubilerande allsångskvällarna i Åparken. Avslutningen lockade dubbelt så många. Foto: Lotta Persson

Med Elisabeth Wrambjers energi och envishet säkras tjugosjätte årets Åparkskvällar i Tyringe. De fyra julitorsdagarnas program är nu klart. Rikskända Elisa är en av årets bokade artister. Om det blir allsångskvällar i Tyringe fler säsonger i familjen Wrambjers regi är dock lite mer ovisst.

-Jag vill fortsätta att sprida glädje och gemenskap så länge jag orkar, säger Elisabeth Wrambjer som för 26:e året lyckats boka artister till fyra Åparkskvällar. Foto: Lotta Persson

Elisabeth är väldigt glad att hon klarat boka den populära Elisa Lindström. Känd från bland annat tv-framträdande och vinnare av både Körslaget, Let’s Dance och nu senast som musikalartist i Malmö Nöjesteaters uppsättning av Sound of Music.

– Jag hade velat ha henne i finalprogrammet, men den rara tösen ska ju gifta sig så därför kommer hon redan den 12 juli, förklarar Elisabeth.

Vid säsongsstarten den 5 juli står Lena Pålsson och Robban för huvudnumret. I Lenas meritlista finns bland annat att hon blev vokalissa i Wizex efter Kicki Danielsson.

Dansorkestern Candix med sin sångerskan Lena är förband till Elisa den 12 juli.

– Den kvällen startar de spela redan klockan 18, så kom i tid och ta gärna med egen stol, uppmanar Elisabeth.

Fika och grillad korv finns som vanligt att köpa på plats, för den som inte tar med egen picknick.

Den 19 juli står Schlagerkompaniet på Åparksscenen och det blir schlagers från 40-talet och framåt.

Säsongen avslutas sista julitorsdagen med välkända dansbandsveteranen Thorleif Thorstensson, Skånska visor och dragspelaren Stefan Persson.

Thorleifs ”Gråt inga tårar” kanske blir ett passande slutnummer?

– Det får vi se, det vet jag inte än – men det är ju en låt som nästan alla kan, säger den evigt unga Elisabeth med glitter i de pigga ekorrögonen.

I år är det Elisabeth och dottern Karin Wrambjer som sköter projektledningen. Sonen Krister har tagit ett kliv åt sidan, men han kommer att delta som artist åtminstone en av kvällarna.

Familjen Wrambjers samlade för en välbehövlig paus med fika i solen i trädgården hemma på Café 21 i Tyringe. Foto: Lotta Persson

Att det är tuffa förutsättningar och mycket jobb att få allt att fungera är alla tre överens om. Artisterna kostar. Publiken förväntar sig kända namn. Scenen kräver mycket förarbete, mobila toaletter måste ordnas fram och omklädningsmöjligheter saknas i Åparken.

Klarar ni att få ihop allt i år?

– Har jag tagit något på mig så slutför jag det. Men vi behöver all hjälp vi kan få och att publiken kommer och att det köps allsångsblad, säger Elisabeth.

Allsångsbladen fungerar som både lott och entré och blygsamma 20 kronor skrämmer nog ingen.

Vädret är en viktig framgångsfaktor. Eldsjälarna Elisabeth och Karin hoppas nu på sol och många besökare. Tidigare år har de haft tumme med vädergudarna.

Krister och Karin tänkte sig att 25-årsjubileumet 2017 skulle få vara ett värdigt avslut på Wrambjersfamiljens allsånger i Tyringeparken. Men mamma Elisabeth ville annat.

– Jag ville inte ge upp än utan vill få fortsätta ordna något trevligt och en varm gemenskap för alla – och inte minst för dem som inte råd att gå på konserter, förklarar det godhjärtade energiknippet Elisabeth.

Karin ser ingen annan lösning än att stötta.

– Mamma lever för detta och jag vill att hon ska få kunna göra det, säger hon.

Krister är inte lika engagerad.

– Jag måste få markera att det inte går att jobba för mycket ideellt, säger han.

– Mamma är en mästare på att inte se hinder och på att trolla om hon fått något för sig.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se