torsjö live vers2

Fake New(s)

Fake New(s)

INSÄNDARE. Hur trovärdigt är bidrags- och skattehöjarpartiet (S)? Den 17 juni kunde vi i Frilagt åter igen ta del av Backlunds (S) och Cederbergs (S) försök att göra sig trovärdiga. Denna gång rör det sig om barnomsorg på obekväma arbetstider (”nattis”). Man säger sig inte ha lyckats komma i mål i denna fråga. Nej, det är ju självklart eftersom (S) inte ens haft med detta i sin budget och dessutom kräver att det ska vara i ”egen regi”. Om man inte ställer upp till start kan man inte heller komma i mål. Så enkelt är det.

Folkets väl (FV) däremot har budgeterat för utökad ”nattis” vilket alltså redan borde vara igång oavsett ”privat” eller ”egen regi”. Om FV fått bestämma skulle därtill badhuset varit renoverat och fräscht. Nu har långbänkspartiet (S) hittat ett nytt projekt att förhala till miljoner i utredningskostnader. Det är Ungdomens Hus där man inte kommit längre än att säga sig förstå att det bör vara centralt beläget. Javisst, men det har vi vetat om i 10 år. Nu är det hög tid att agera och peka ut VAR.

Om FV får bestämma så kommer ungdomsverksamheten att vara ”driftsatt” i Kulturhuset (f.d. Turistbyrån, Utställningshallen och Nyfiket) redan nu i höst. FV är konkreta och vågar ta ställning.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Björn Widmark
Folkets väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se