torsjö live vers2

Stängningen av Qpoolens simhall förlängs

Stängningen av Qpoolens simhall förlängs

Qpoolens simhall måste hållas stängd några dagar längre än planerat på grund av underhållsarbeten på fjärrvärmesystemet som inte samordnats med den pågående tre månader långa stängningen för PCB-sanering. Foto: Berit Önell

Qpoolens simhall kan inte öppna som planerat den 27 augusti efter tre månaders stängning på grund av fönsterbyten och PCB-sanering. Orsaken är att ett större underhållsarbete på fjärrvärmesystemet måste göras därefter. Preliminärt ska simhallen istället kunna öppna efter lunch onsdagen den 29 augusti.

Arbetena har inte samordnats eftersom det kommunala bolaget Hässleholm Miljö, som ansvarar för fjärrvärmen, fick information om den längre stängningen för sent.

Emma Krantz, kommunikatör på Hässleholm Miljö, förklarar att det handlar om en ganska omfattande renovering där fyra så kallade fjärrvärmekamrar behöver bytas ut.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

-Vi försöker göra sådant under den varma perioden på året när behovet av fjärrvärmen inte är lika stort, säger hon.

Hon förklarar att den exakta tidsåtgången för arbetet är svår att beräkna.

– Men vi har sagt att det ska vara klart klockan tolv på onsdagen och då menar vi den tid som det påverkar kunderna, säger hon.

Hon berättar att personalen kommer att arbeta i skift.

– Det blir mycket folk för att förkorta tiden då fjärrvärmen är avstängd så mycket som möjligt, säger hon.

Hon vet inte exakt varför underhållet inte kan göras under den tid då Qpoolen ändå är stängd.

– Vi fick information om stängningen i efterhand. Sedan måste vi även stämma av med vår entreprenör. Annars hade det förstås varit önskvärt att samordna det, säger hon.

Medan underhållsarbetena pågår går det inte att hålla simhallen öppen eftersom det inte kommer att finnas varmvatten i duscharna.

Fastigheter inom ett stort område kommer att påverkas. Bland annat berörs även Högalidshemmet och en del av Hässlehems fastigheter. De berörda finns på Röingegatan, Esplanadgatan, Högalisdsgatan, Torsgatan, Viktoriagatan, Västra Hagagatan och Österåsgatan.

– Alla kommer att få sms och lappar i brevlådorna så att de är väl förberedda, berättar Emma Krantz.

Qpoolens badchef Eva-Lotta Gustafsson förklarar att informationen på kommunens hemsida ska uppdateras, men att hon först vill stämma av hur det går med PCB-saneringen. Ingenting tyder i nuläget på att det arbetet försenas. Ett byggmöte hålls den 12 augusti.

– Om allt går som planerats ska saneringen vara klar den 20 augusti. Då är tanken att vi ska kunna öppna den 27 augusti, säger hon.

Öppningen efter saneringen kan inte ske snabbare bland annat på grund av att vattenprover måste tas.

Eva-Lotta Gustafsson vet inte heller hur snabbt öppningen kan ske efter att fjärrvärmearbetena är klara.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se