torsjö live vers2

Vinslövs friluftsbad stängde bassängerna på grund av trasig pump

Vinslövs friluftsbad stängde bassängerna på grund av trasig pump

Vinslövs friluftsbad fick stänga bassängerna direkt på onsdagsförmiddagen sedan personalen upptäckt att en pump var trasig. Det betydde att reningen av vattnet inte fungerade. Enligt kommunens hemsida var badet stängt tills vidare, men förhoppningen var att felet snabbt skulle vara avhjälpt, vilket det delvis också var. Redan vid tretiden på eftermiddagen kunde den stora bassängen öppnas igen. Barnbassängen är fortfarande stängd.

I väntan på en lösning var det gratis att gå in på anläggningen för att sola, leka och duscha.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mathias Bjäreborn, fastighetsförvaltare på tekniska kontoret, berättade att det kan bli en tillfällig lösning med en annan pump över sommaren om det inte går snabbt att laga den trasiga.

Verksamhetschef Eva-Lotta Gustavsson berättade att serviceteknikerna arbetade för fullt för att lösa problemet.

– De är där nu och har lånat en pump. Målet är att sätta igång redan idag, sa hon vid halvtretiden.

Simhallarna i Qpoolen, Sösdala och Bjärnum är sedan tidigare stängda på grund av Legionella och pcb-sanering. Att ytterligare ett bad stängdes i den rådande hettan innebar att det enda öppna allmänna bassängbadet i kommunen var i Tyringe.

Därför var anläggningen i Vinslöv inte helt stängd.

– När det är så fint väder är det extra viktigt att vi har öppet här. Vi vill kunna ge lite service ändå, det är klart att folk ska kunna gå in och leka lite, sola eller köpa glass, sa Eva-Lotta Gustavsson.

På torsdagsmorgonen berättar Mathias Bjäreborn att serviceteknikerna lånat en mindre pump som räcker till för att driva den stora bassängen. När barnbassängen kan öppna är fortfarande oklart.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se