torsjö live vers2

Landsbygden missgynnas

Landsbygden missgynnas

INSÄNDARE. Det är viktigt att kultur finns i hela landet och tack vare eldsjälar  i hembygds – och bygdegårdsföreningar så är detta fallet. Tyvärr är det ändå landsbygden som missgynnas när det gäller fördelning av de kulturmedel som staten bidrar med. En alldeles för stor del stannar i storstäderna. Samtidigt som 13 museer (av 18) som har subvention på inträdet finns i Stockholm kämpar åtskilliga museer ute i landet för att klara av sin ekonomiska situation. Det känns inte rätt att 63% av statens  kulturfinansiering går till de tre storstadsregionerna.

Under min riksdagstid i kulturutskottet drev jag frågorna om kultur för hela landet skulle kunna gynnas genom en mera rättvis fördelning av kulturmedlen. Ett motargument i  debatten var att satsningen på storstäderna inte bara gynnar de som bor där utan även tillresande. Mitt svar blir att jag inte känner många som har möjlighet och råd att åka till Stockholm för att uppleva kultur.

 

Lars-Ivar Ericson C

kandidat i riksdagsvalet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se