Gruppen-3a-328x120

Klart för politikersamtal om mänskliga rättigheter

Klart för politikersamtal om mänskliga rättigheter

Vilken värld vill du leva i? Det är rubriken när Hässleholmspolitiker diskuterar mänskliga rättigheter och demokrati på torsdag kväll klockan 19 i församlingshuset.

Den 23 augusti, i Hässleholms församlingshus, blir politikerna utfrågade om hur de ser på mänskliga rättigheter och demokrati.

Humanitära organisationer och kyrkor i Hässleholm vill inför valet inte bara veta hur de olika partierna ställer sig i plånboksfrågorna utan även när det gäller mänskliga rättigheter. Därför har de bjudit in politiker till ett samtal om detta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Arrangemanget inleds med att fem hässleholmare läser upp fem berättelser ur verkligheten. De handlar om kvinnor och sexuellt avvikande som förtrycks, politiskt oppositionella som fängslas av diktatoriska regimer och journalister som utsätts för hat och hot.

Politiker från de nio partierna i Hässleholms kommunfullmäktige samtalar sedan om hur de ser på de humanitära frågorna och vad de vill göra för att motverka diskriminering, ojämlikhet med mera, både lokalt och globalt.

De medverkande är Lars-Ivar Ericsson (C ), Robin Gustavsson (KD), Lars Johnsson (M), Patrik Jönsson (SD), Agneta Olsson Enochsson (L), Per-Åke Purk (V), Lena Wallentheim (S), Dolores Öhman (MP) och Björn Widmark (FV).

Moderator är Håcan Nilsson, tidigare vd på Sparbanken 1826.

Arrangörer är Missionskyrkan, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, församlingen New Life, Röda korset, Studiefrämjandet och FN-föreningen.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-04-27 Politiker ska frågas ut om mänskliga rättigheter

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se