logga-ligg-tjock

Fattigdom

Fattigdom

INSÄNDARE. Lars Joel Eriksson skriver i sin krönika i lördagens (18/8) NSk att: ”de som är fattiga i dag har det relativt gott ställt”. I motsats till vad som står på Expressens förstasida dagen efter: att 1,4 miljoner fattiga är ursinniga på Stefan Lövén. Jag undrar bara vilken sanning som är mest relevant, Lars Joels eller Expressens? Jag förstår Expressens braskande förstasida, då det inte går så bra för ”borgerligheten” i opinionen och man vill skylla allt på Lövén. Men ska sanningen fram, så var det Alliansens gynnande av de rikaste med alla jobbskatteavdragen som åstadkom de stora klyftorna i landet. Visserligen fick de lägre avlönade lite ”fickpengar” för att rösta på Alliansen, men Reinfeldt talade aldrig om hur mycket han själv fick. Han ”skröt” bara med hur mycket (lite) en sköterska/polis fick i lägre skatt, aldrig vad han och de som tjänade mest fick. Sanningen tålde inte att offentliggöras för folket.

Vad vi kan förvänta oss de sista dagarna fram till valet blir en enda lång hets- och hatkampanj från den helt dominerande borgerliga pressen mot sittande regering i hopp om att få till en alliansregering med SD:s stöd. Må så icke ske tycker:
Lars Nord
Fritänkare och outsider 
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se