torsjö live vers2

HIF Klinten och scouter får donationer

HIF Klinten och scouter får donationer

Mie Levin och Kennet Rosén från HIF Klinten, samt Daniel Berglund från scoutrörelsen i Hässleholms kommun, tar emot donationer från Folkets väl ur Björn Widmarks hand. Foto: Urban Önell.

Handikappidrotten och scoutverksamheten i Hässleholms kommun betyder mycket för många barn och ungdomar. Nu premieras de med ett bidrag på 10 000 kronor vardera för sina insatser. Pengarna kommer från Folkets väls partiföreträdare, som avstår en del av arvodena för politiska uppdrag till en donationsfond.

HIF Klinten har 300 medlemmar. Styrelseledamöterna Kennet Rosén och Mie Levin berättar om föreningens mångfasetterade verksamhet. Oavsett om man gillar fotboll, innebandy, bowling eller vill lära sig att spela trummor ska man kunna hitta något som passar. Det sistnämnda hör till Klinten kultur. Dessutom driver föreningen en fritidsgård i en lokal på Kasern Virgin, på gamla T4-området. Där samlas ett 30-tal ungdomar varje lördag.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Klinten arbetar inte bara med barn och ungdomar. De har deltagare som hängt med i många år. Kennet Rosén påpekar att det är helt okej att vara med fast man fyllt 50. Alla ska kunna känna sig hemma. Även om föreningen har sin bas i Hässleholms kommun är det många från grannkommuner som hittat in i gemenskapen.

– Vi som sitter i styrelsen kommer gärna ut och föreläser om hur det är att få barn med funktionsnedsättningar, berättar Mie Levin.

Vad penningbidraget till HIF Klinten ska användas till är än så länge inte bestämt. Detsamma gäller för Svenska scoutförbundets fyra scoutkårer i Hässleholms kommun, som också fick ta emot ett värdefullt bidrag.

– Jag vet inte om vi kommer att dela på detta, eller göra något gemensamt, säger Daniel Berglund.

Han fick representera de fyra föreningarna i Tyringe, Hässleholm, Mala-Vankiva och Vinslöv. De har totalt 350 medlemmar inklusive ledare.

– Det här var oerhört trevligt för scoutrörelsen, säger Daniel Berglund. Vi upplever att andra bidrag hela tiden minskar och att vi får hantera neddragningar.

Det är fullt fart på verksamheten och mer hade det antagligen varit om det varit om fler velat gå in i ledande funktioner.

– Kårerna är mycket livskraftiga, intygar Daniel Berglund, men vi ligger ofta på max utifrån antalet tillgängliga ledare.

– Det vi kan lova våra scouter är äventyr och kompisar, avslutar Daniel Berglund, själv scout sedan 1982.

Urban Önell

Folkets väl delade för ett par veckor sedan ut ytterligare två donationer. Läs mer här: https://www.frilagt.se/2018/08/16/folkets-vals-politiker-donerar-overarvodena/

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se