Gruppen-3a-328x120

Oppositionsregering?

Oppositionsregering?

INSÄNDARE.  Noterar att Centerpartiet i en debattartikel 22 januari i NSk deklarerar att man tänker agera, enligt egen definition, som oppositionsparti i riksdagen. Detta samtidigt som man utgör stödparti åt regeringen.

Det är ju ett förhållningssätt som väl får betecknas som tämligen osvenskt. Min subjektiva åsikt är att det för tankarna till samhällssystem som normalt inte brukar vara så uppskattade, varken i nutid eller sett ur historiskt perspektiv. Nordkorea har väl ett upplägg som påminner om det nu aktuella. Där kan man väl också säga att man har slagit ihop regerings- och oppositionsrollen.

Men jag antar att det är nya tider och nya samhällssystem som vi medborgare har att förhålla oss till nu.

Håkan Spångberg

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se