torsjö live vers2

Betalt för att inte arbeta

Betalt för att inte arbeta

INSÄNDARE. Det har under senare år blivit en dålig vana att frikostigt avlöna sparkade chefer i åratal. Generaldirektörer som inte skött sig placeras på elefantkyrkogården med väl tilltagna fallskärmar. Den här ovanan har nu också spritt sig till Hässleholms kommun. Under senare år är det mer än en chef som belönats rikligt för att inte längre behöva arbeta.

Enligt Norra Skåne den 11 april sällar sig nu skolchefen Eva Andersson till den här skaran. Efter att på synnerligen oklara grunder ha skilts från sitt arbete tilldelas hon 2,2 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar under två år. De här medlen hade räckt till att bekosta en skolbuss för gymnasieeleverna i Farstorp och Verum under minst lika lång tid. Sedan denna drogs in för några år sedan tvingas ju föräldrarna morgon och eftermiddag lämna och hämta  sina ungdomar i Hässleholm.

Det säger sig självt att detta varken är bra för miljön eller den samlade ekonomin. En skolbuss i stället för 15-20 föräldrar som var och en kör sin telning till gymnasiet vore en betydligt bättre lösning. Kommunens hantering såväl av miljön i den här frågan som beslutet att göra sig av med en kompetent medarbetare till höga kostnader är grov misskötsel av de samlade resurserna.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Staffan Andersson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se