logga-ligg-tjock

HSB lovar sommarkollo på Magnarp redan i år

HSB lovar sommarkollo på Magnarp redan i år

Efter måndagens beslut i kommunfullmäktige att godkänna försäljningen av Magnarpskolonin meddelar HSB Skåne att verksamheten med sommarkollo för barn återupptas redan i år. Under våren kommer gården vid Skälderviken att renoveras.

HSB Skåne samarbetade under flera år med Hässleholms kommun om sommarkolonin på Magnarp. Men 2016 stängdes gården i väntan på att kommunen antingen skulle rusta upp den eller sälja. Nu är det klart att HSB Skåne är ny ägare, efter en flera år lång politisk debatt med bland annat diskussion om att kommunen när den fick gården som gåva förband sig att fortsätta med barnverksamheten.

– Att köpet äntligen har gått igenom känns otroligt roligt. Vi har längtat efter att återigen kunna erbjuda barn att åka på kollo i denna idyll och nu blir det verklighet, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne i ett pressmeddelande.

Hässleholms kommun har fortsatt tillgång till kolloplatser på Magnarp till självkostnadspris. Utöver sommarkollo planerar HSB Skåne att hyra ut fastigheten till föreningar med flera framöver.

Berit Önell

2020-01-27 Fullmäktige godkände försäljningen av Magnarp

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se