Gruppen-3a-328x120

Otrygga i trygghetsboendet

Otrygga i trygghetsboendet

INSÄNDARE. Jag bor sedan sex och ett halvt år i trygghetsboendet Pärlan och har aldrig känt mig så otrygg. Just nu när vi verkligen behövt vår trygghetsvärdinna har hon tagits ifrån oss för risken att hon skall bli smittad av corona. Hon är ersatt med diverse anslag om hur vi skall bete oss.

”Släpp inte in någon! Gå helst inte ut utan stanna hemma! Gå inte och handla! Träffas bara i små grupper i sällskapsrummen!”

I våra allmänna utrymmen håller hemtjänstpersonalen till på sina raster och håltimmar. Särskilt fria från smittspridning kan de ju inte vara, då båda toaletterna är avstängda med anslag ”Avstängd tills vidare. Respektera detta!” Handikapptoaletten borde vara öppen för boende och den andra för hemtjänstpersonalen, så de kan tvätta händerna. Vi är verkligen oroliga för att bli smittade av hemtjänstpersonalen, då de varken tvättar händerna, spritar dem eller bär ansiktsmask.

När jag flyttade in var här trygghetsvärdinna sju dagar i veckan. Men tjänsten har man minskat med några timmar varje år och nu finns det alltså ingen alls som kan lugna oss och skingra vår oro. Många undrar är vi ett äldreboende – på översta våningarna (köpelägenheterna) finns inget krav på ålder, så de kan göra som de vill, till och med ta emot gäster från coronadrabbade områden. Men vi ska sitta ensamma hela påsken och tillsvidare. Vi måste få vår värdinna tillbaka eller en vikarie, åtminstone ett par timmar om dagen om vi inte skall bli psykiskt sjuka. Många är redan deprimerade. Toaletterna måste öppnas! Finns det någon myndighet man kan vända sig till?

Deprimerad 88-åring på Pärlan
Gertrude Lewin

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se