torsjö live

Mycket ord och liten verkstad

Mycket ord och liten verkstad

INSÄNDARE. Som väntat lät inte svaret från Björn Widmark dröja länge. Jag vet mycket väl att enligt kommunallagen sägs det hur många som skall vara samlade i ett fullmäktige av Hässleholms storlek. Jag vet också att politiska möten inte är tvingade att följa de råd och anvisningar som gått ut från myndigheter.

De flesta kommuner, regioner, eller andra politiska sammankomster har därför gjort vad man skulle kunna beteckna som gentlemannamässiga överenskommelser där man i parlamentariska grupper försöker komma överens i god anda för att lösa ett aktuellt svårt problem.

Alla partier är överens om detta i kommunen förutom Folkets Väl. Inte förvånande då detta parti i mina ögon allt som oftast gått sin egen väg utan att vilja samtala eller göra överenskommelser där samsyn borde råda.

Att jag sedan valde ålder som en parameter är för att i folks medvetande är den lättast att ta till sig och lättast att referera till. De andra riskfaktorerna är varje människas egenansvar att förhålla sig till. Jag vet inte vilka som har olika sjukdomar eller annat som borde få även andra personer att ta sitt ansvar att stanna hemma. Vet i alla fall att jag gör det som tillhör riskgrupp

Anders Wallentheim
Ersättare i KF för Socialdemokraterna

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se