torsjö live vers2

Tveksam djurrättsaktivism

Tveksam djurrättsaktivism

INSÄNDARE. Det finns några påtryckningsgruppen som jag har svårt att förstå när det gäller åsikter och agerande. En sådan grupp är djurrättsaktivisterna. I rättvisans namn inser jag dock att man bör skilja mellan de som fredligt protesterar och de som utför terrorhandlingar
Till de fredliga hör de som stod med skyltar utanför slakteriet i Kristianstad. Kanske kan man tycka att de hellre borde syssla med arbete eller studier istället för att ifrågasätta slaktmetoder som är så djurvänliga som möjligt. Värre är det när vi får höra om de som använder kriminella metoder och bryter sig in på gårdar, förstör och släpper ut djur samt hotar lantbrukarfamiljer, t o m dödshot har förekommit. Tyvärr så blir inte de rättsliga effekterna så stora eftersom det händer att hovrätten mildrar tingsrättsdomen och utförarna kommer lindrigt undan. Man häpnar när en av deras främsta företrädare bestämt hävdar att vårt slutgiltiga mål är att alla svenskar skall bli veganer och att terror kan vara ”befogat lidande”. En våldsbejakande djurrättsaktivism måste samhället åtgärda med hårdare straffpåföljder.

Lars Ivar Ericson (C) Tyringe

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se