torsjö live vers2

Åtta i personalen på Sjögläntan smittade

Åtta i personalen på Sjögläntan smittade

Ytterligare två anställda på äldreboendet Sjögläntan i Vinslöv har bekräftats smittade av covid-19. Därmed är totalt åtta smittade bland boendets personal. I övrigt var alla provsvar negativa efter förra veckans omprov på alla boende och all personal.

Den smittade personalen finns på samma avdelning och efter samråd med smittskyddsläkare har isoleringen med barriärvård avslutats på övriga avdelningar. På den smittade avdelningen ska ett tredje prov tas på samtliga boende och anställda om en vecka. Det berättar Birgitta Ljungbeck, medicinskt ansvarig sjuksköterska, på måndagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Även boende och personal på Kaptensgården i Hässleholm provtogs på nytt under förra veckan. Där var alla provsvar negativa. Eftersom det inte längre finns några smittade på boendet har all barriärvård avslutats.

Berit Önell

Läs mer:

2020-08-12 Hela Sjögläntan är isolerad – och i Sösdala stiger oron

2020-08-17 En död på Sjögläntan – men inga fler boende smittade

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se