Gruppen-3a-328x120

Tredje mannen i skottdramat gripen – och släppt

Tredje mannen i skottdramat gripen – och släppt

Den tredje man som misstänks för delaktighet i skottdramat på Ljungdala i december 2019 är återfunnen. Han har hållit sig undan sedan händelsen och varit häktad i sin frånvaro, men efter att på måndagen ha ställts inför häktningsdomaren släpptes han på fri fot.

Två män i 20-årsåldern har dömts för misshandel av en av de två bröder som sedan blev skjutna på Trebackalånggatan. Den ene mannen dömdes också för försök till mord i två fall och hovrätten fastställde på fredagen straffet på åtta års fängelse. Den andre, som enbart dömdes för misshandeln, fick sitt straff skärpt i hovrätten, från skyddstillsyn med samhällstjänst till sex månaders fängelse.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Två män sköts på öppen gata, strax utanför två förskolor där föräldrarna just skulle hämta sina barn en eftermiddag i december 2019. Foto: Berit Önell

Den tredje mannen är i 35-årsåldern och släkt med de båda dömda. Polisen har sökt efter honom i nästan åtta månader och tog även hjälp av tv-programmet Efterlyst. Men först nu kunde det alltså bli häktningsförhandling i Hässleholms tingsrätt.

Tingsrätten bedömde att han inte längre är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Däremot är han fortsatt på sannolika skäl misstänkt för misshandeln som föregick skjutningen. Han har bevisligen varit på flykt, men tingsrätten anser det inte proportionerligt att hålla honom frihetsberövad för detta brott, varken på grund av flyktfara eller av annan anledning.

Förundersökningen mot mannen fortsätter nu och om det blir åtal väntar ännu en rättegång om skjutningarna på Ljungdala.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar:

2020-02-08 Skottdramat på Ljungdala i ”Efterlyst”

2020-06-01 Åtta års fängelse för skytten på Ljungdala

2020-08-23 Skärpt straff för misshandel före Ljungdalaskott

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se