Gruppen-3a-328x120

Bevara Furutorp på Björklunda!

Bevara Furutorp på Björklunda!

INSÄNDARE. Om kommunen får som de vill jämnar de ett snart 150-årigt hus med marken. Backen som torpet ligger på ska bli ”Natur” så man kan förmoda att de tänker plantera någon buske eller träd på platsen. Anledningen att precis den backen behöver bli ”Natur” är att kommunen vill uppfylla sina drömmar om att sjösätta projektet Björklunda med flera hundra bostäder. Alla dessa nya bosättningar behöver så klart natur, liksom alla andra levande varelser.

Ärligt talat förstår jag ingenting. Vårt lilla torp ligger inte i vägen på något sätt. Det smälter redan väl in i den natur som redan finns där. Hela tanken med renoveringen vi gjorde var att det skulle smälta in i naturen. Kommunen vill likväl inte ha det insmält i tallbacken. Kan det bero på att det inte är samma design och fyrkantighet och spräcker deras dröm om Björklunda? Eller blir det en liten aning mer komplicerat att komma fram med sopbilen? Hur som helst anses det tydligen att det är rätt och riktigt att jämna det före detta undantagstorpet med marken.

Torpet är i familjens ägo sedan 1997 och vår kärlek till huset är stor. För mig som flyttade in där då har det alltid varit som ett smycke av Hässleholms historia, en skaparplats, en livslustplats för barnen och lisa för min själ. Bevara Furutorp!

Med hopp om ändring
Cia Larsson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se