torsjö live vers2

Restalliansen och SD driver gemensam politik

Restalliansen och SD driver gemensam politik

INSÄNDARE. På senaste omsorgsnämnden fattade nämnden ett beslut som gör ont i hjärtat. Moderater, kristdemokrater, liberaler och sverigedemokrater greppade arm och drev igenom att vi i kommunen skall avveckla en stor andel av våra korttidsplatser för de äldre som är i behov av dessa när de skrivs ut från sjukhus.

Man vill genomföra hemgångsstöd vilket innebär att man i team skall hjälpa till i vårdtagarens egna bostad. Detta är en bra insats för dem som inte är alltför sjuka, sköra eller i behov av för mycket hjälp. Det kan gälla rehabilitering med hjälpmedel, gångträning och omläggningar. Kanske man dessutom är förvirrad på grund av sjukdom, ålder eller av sin tid på sjukhus och då är det inget som är det ultimata för alla äldre.

Vi socialdemokrater anser att hemgångsstöd med team som arbetar tillsammans är ett jättebra alternativ för dem som så önskar och där det är möjligt. Men att driva igenom det beslut man gjorde kan även innebära att är man i behov av korttidsboende och kommunens egna platser inte längre räcker till kan man placeras på tidigare i upphandling uppköpta platser hos privata vårdgivare i vissa fall långt utanför kommunens gränser. Detta är inte något som vi tror gynnar vare sig våra äldre, deras anhöriga eller kommunens ekonomi.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Anders Wallentheim
Ledamot i omsorgsnämnden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se