torsjö live vers2

Byskolor på fallrepet

Byskolor på fallrepet

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna i Hässleholm har lagt en motion om att bejaka skolskjuts för elever som önskar undervisning i någon av kommunens mindre skolor. Kutym är annars  som bekant att elever bussas till tätorterna och dess centrala skolor. Vi hade gärna sett en möjlighet för fler barn att ta del av den mer lugna och familjära stämningen som kan råda i en byskola. Det är ju så att många elever far illa av den stress och oro som ibland upplevs i en större skola.

Tyvärr röstades vår motion ner i Fullmäktige och därmed grusades förutsättningarna att ge de elever som så önskar undervisning i någon mindre skola. Vi menar att detta är beklagligt då både valfrihet och landsbygdens ve och väl ligger oss varmt om hjärtat. Vi utesluter absolut inte att återuppta frågan igen i framtiden.

Hanna Nilsson (SD), Sven Lundh (SD)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se