torsjö live vers2

Ny omsorgschef klar

Ny omsorgschef klar

Åsa Ollerstam Lundh blir ny omsorgschef i Hässleholms kommun. Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

Åsa Ollerstam Lundh blir ny omsorgschef i Hässleholms kommun. Foto: Privat

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hässleholms tidigare omsorgschef Anneli Larsson fick i juni sparken med omedelbar verkan efter bara ett och ett halvt år. Hon slutade efter en turbulent vår med mycket kritik mot hur coronapandemin hanterades inom äldreomsorgen. Sedan dess har konsulten Eva Liljekvist Borg varit tillförordnad förvaltningschef. Hon kommer att stanna kvar tills Åsa Ollerstam Lundh tillträder. Exakt datum är ännu inte bestämt.

Åsa Ollerstam Lundh är idag avdelningschef för ordinärt boende inom hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Hon ansvarar där för all hemtjänst, hemsjukvård och korttidsvård inom äldreomsorgen. Verksamheten har 2 600 anställda, varav 100 chefer. Åsa Ollerstam Lundh har tidigare varit chef på olika nivåer i Malmö stad och Attendo Care inom alla verksamhetsgrenar som också finns inom Hässleholms kommuns omsorgsförvaltning.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet och ser verkligen fram emot att anta utmaningen som förvaltningschef för omsorgsförvaltningen. Tillsammans med chefer och medarbetare vill jag arbeta för en verksamhet av god kvalitet som bygger på respekt för den enskilde och tillit till medarbetarna, säger Åsa Ollerstam Lundh i ett pressmeddelande från kommunen.

Kommundirektör Bengt-Arne Persson är nöjd med rekryteringen.

– Vi hälsar Åsa varmt välkommen till Hässleholm! Vi är mycket glada att ha rekryterat en så rutinerad och erfaren chef med bred erfarenhet inom hela verksamhetsområdet. Åsas syn på vikten av att arbeta tillsammans för att åstadkomma resultat borgar för att det här kommer att bli riktigt bra, säger han i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se