torsjö live vers2

Ännu en onödig affär

Ännu en onödig affär

INSÄNDARE. Det föreslagna köpet av gamla postterminalen (Brännmästaren 7) står nu på dagordningen, när en ohelig allians mellan S och SD körde över restalliansen i kommunstyrelsen. Att de båda partierna inte begriper att denna affär är helt onödig.

Det förhåller sig så, att oavsett om den planerade stationen för HSR-tågen kommer att placeras centralt eller externt kommer terminalen att rivas. Det tackar givetvis Trafikverket för, då det inte kommer ifråga någon ersättning, för kommunen äger ju den.

Att köpa en fastighet som endast kommer att ha cirka tio års livstid, och som dessutom, enligt en före detta anställd, har mögellukt, kan det bli fråga om kostsam sanering och renovering. Att hysa ungdomar i lokaler som är angripna av mögel, får anses som ansvarslöst.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Således skulle skattebetalarna drabbas av kostnad för avskrivning, ränta för lån, samt kostnader för renovering på mer än tre miljoner per år. Dessutom läggs ytterligareen dålig affär till alla andra ”galenskaper” genom åren. Förhoppningen står nu till fullmäktiges ledamöter att säga ett rungande nej till köpet.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se