Gruppen-3a-328x120

Köpet av postterminalen ett slöseri med skattepengarna

Köpet av postterminalen ett slöseri med skattepengarna

INSÄNDARE. I media har vi de senaste veckorna läst om att Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna vill att kommunen skall köpa fastigheten Brännmästaren 7 (fd. postterminalen). Inte nog med att de vill köpa den, de vill också betala dubbelt så mycket som den är värderad till! Två oberoende värderingsföretag och Tekniska förvaltningens exploateringschef har värderat den med ett snitt på ca 15 miljoner och max 18. S och SD vill av någon anledning, som de inte har förklarat, betala 29,4 miljoner utan att några andra spekulanter är med och bjuder! Dessutom tillkommer det andra kostnader i samband med köpet, såsom underhållskostnader på stora belopp samt kostnader för den löpande driften.

När vi befinner oss i ett läge där kommunen har det riktigt tufft ekonomiskt och pengarna inte räcker till för att underhålla de fastigheter vi har är det oklokt att köpa fler fastigheter och dra på oss ytterligare kostnader. Skall vi underhålla denna fastighet i stället för att underhålla förskolor, skolor och andra fastigheter som ingår i vår kärnverksamhet? Vi borde istället sälja av de fastigheter som vi inte behöver eller driver någon verksamhet i. Ett argument som framförts är att det skulle vara bra att kommunen ägde fastigheten den dagen en ev. höghastighetsjärnväg skulle komma till Hässleholm, för då skulle Trafikverket kunna köpa den av kommunen. Varför? Behöver Trafikverket denna fastighet så kommer dom att köpa den ändå, men inte till dubbla marknadsvärdet.

Frågan om köp kommer snart upp i kommunfullmäktige. Vi i Kärnalliansen kommer att göra vad vi kan för att argumentera emot detta oansvariga och vansinniga köp. Tyvärr är det så att S och SD samlar en majoritet av fullmäktiges ledamöter så risken är stor att affären drivs igenom. Med de gemensamma ledamöterna i kommunfullmäktige som S och SD har, 31 st, så kommer de att ha spenderat nästan 950 000:- per ledamot i denna vansinniga affär. Så alla medborgare, risken är stor att vi kommer att vakna upp dagen efter kommunfullmäktige som ägare till en fastighet som har kostat kommunen 30 miljoner och som kommer att kosta stora pengar varje år i många år framöver. Pengar som måste sparas in någon annanstans! Vi kan bara beklaga detta och vi hoppas att ni alla kommer ihåg detta när vi går till val 2022. Vi i Kärnalliansen kämpar varje dag för att ta ansvar för Hässleholms kommuns medborgare, ekonomi och framtid, men det är sannerligen inte lätt när socialdemokrater och sverigedemokrater tar så lätt på medborgarnas skattepengar.

Kärnalliansen Hässleholm: Lars Johnsson (M)

Agneta Olsson Enochsson (L) Robin Gustavsson (KD)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se