torsjö live vers2

Teoretiska ämnen på distans på Jacobsskolan

Teoretiska ämnen på distans på Jacobsskolan

Gymnasieeleverna i yrkesprogrammens årskurs 2 och 3 på Jacobsskolan i Hässleholm kommer från och med den 17 november att ha distansundervisning i de teoretiska ämnena.

Sedan höstterminen startade har kommunens andra gymnasieskola, Hässleholms Tekniska Skola, haft ungefär hälften av sin undervisning på distans. Huvudskälet var från början att avlasta kollektivtrafiken. Men när nu smittspridningen ökar blir det viss distansundervisning även på Jacobsskolan.

Det blir nu distansundervisning även på Jacobsskolan, men enbart i de teoretiska ämnena på yrkesprogrammen.

– För att minska både trängsel i olika situationer på skolan och kontaktytor mellan personal-elever och elever-elever, samt för att avlasta kollektivtrafiken ytterligare ställs delar av undervisningen på Jacobsskolan om till fjärr- eller distansundervisning från och med tisdagen 17 november, säger Rolf Bengtsson, förvaltningschef, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Undervisningen i yrkesämnena för årskurs 2 och 3 kommer fortsatt att genomföras på skolan. Övriga elever har all undervisning förlagd till skolan. Enligt Rolf Bengtsson gäller beslutet tills det omprövas.

Berit Önell

Läs mer:

2020-08-13 Viss distansundervisning på Hässleholms Tekniska Skola

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se