torsjö live vers2

Är inte alla äldre jämlika och lika mycket värda i Sverige?

Är inte alla äldre jämlika och lika mycket värda i Sverige?

INSÄNDARE. Öppet brev till Löfven

Såg på TV att i Italien har man på äldreboenden byggt en sorts kuvöser för de boende så de under helt säkra former kan få träffa sina nära, känna värmen av en annan människas hand och få en kram. I Sverige ska det bli besöksförbud på äldreboenden igen. Men make, maka, partner ska få besöka. Så mysigt! Jag känner till ett trygghetsboende med 72 lägenheter. I det är 64 % av lägenheterna bebodda av en person, alltså majoriteten. Det är nog rätt procenttal när det gäller åldrarna 70, 80, 90 år. Men – de har inget vigselbevis eller samboavtal att vifta med så enligt vår regering är dessa människor inte värda ett besök, inte värda omtanke, närhet och medmänsklighet för de lever ju ensamma.

Ni ändrade på regeln om begravningar. Gör om och gör rätt här också! Låt ALLA boende ange en person som får besöka dem! Annars är detta så otroligt sorgligt förnedrande och diskriminerande. Och så förödande för så många människors hälsa.

Dois Liedman

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se