Gruppen-3a-328x120

Rätt att porta ex-kriminella?

Rätt att porta ex-kriminella?

INSÄNDARE. Tre KDU:are skriver i Norra Skåne att kriminellt belastade ungdomar ska utestängas från Skånes fritidsgårdar. Jag undrar om det är rätt metod för att återanpassa dem till ett ”hederligt” liv i samhället. På fritidsgårdarna finns kvalificerad personal som kan ”fånga” upp dem som det gått snett för och kan arbeta för återanpassning.
Hur skulle man då sortera ut agnarna från vetet? Måste alla legitimera sig vid ingången eller hur skulle man ”stämpla” dem som är icke behöriga till besök? Man kan överföra det till vuxna kriminella, som avtjänat sitt straff, ska dessa också utestängas från samhällets institutioner, såsom bibliotek, biograf, teater, badhus m.m. Skulle det vara en bra metod för en återanpassning? Jag betvivlar det starkt! 
Det lär stå något i Bibeln som lyder ungefär så här: ”Den som är utan skuld kastar första stenen”, vilket KDU:arna bör betänka och det finns säkert fler visdomsord som yttrats av Jesus, som kan vara lämpliga att hänvisa till. Han stod ju, om jag förstår det rätt, på de ”svagas” sida. Om man nu får räkna dem som ”spårat” ur för svaga?


Lars Nord, Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se