torsjö live vers2

Hotad efter sitt stöd till utsatta kvinnor

Hotad efter sitt stöd till utsatta kvinnor

Influencern Jowathan har blivit hotad efter att ha engagerat sig för de Hässleholmskvinnor som berättat att de blivit offer för den så kallade Startelvans sextävling.

Startelvan är en grupp män som har en tävling där de har sex med samma kvinnor, betygsätter dem och lägger ut bilder och filmer i ett forum på Facebook. En kvinna har polisanmält några av männen för en gruppvåldtäkt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Jowathan har på sitt Instagramkonto publicerat många av kvinnornas berättelser och även namn och bilder på utpekade förövare. Han har tydligt uttryckt sin avsky för det som kvinnorna avslöjat att de utsatts för, men också skämtat om förövarna.

Nu har han fått hotfulla meddelanden både på Instagram och mejl.

Jowathan har fått motta både hot och en bild på en brinnande Pride-flagga efter att han tagit strid mot gruppen Startelvan där män i Hässleholm tävlar om att ha sex med unga kvinnor.

Han hade lagt ut en bild på sig själv framför spegeln på toaletten med kommentaren “Jag spolade nyss ner ‘startelvan’”. Det gillades av över 200 av hans följare, men inte av alla.

En person skrev att det kommer att ske “en fin driveby”, alltså en skjutning från ett fordon, om några dagar. Samme avsändare, x, kallade honom också för “din fkn iq befriade bög” och lade till “stick mannen due slut”.

Jowathan publicerade ett skärmklipp där han lagt till texten “Om jag dör så har x gjort det”.

Han verkar dock inte särskilt lättskrämd. På sitt vanliga humoristiska vis publicerade han en bild på en mugg kaffe och tre korvar med bröd tillsammans med texten “Är på Ikea och äter korv medans mina följare attackerar x”.

Sedan fick han ett mejl med en bild på en brinnande Pride-flagga.

– Det var ju redan uppenbart att Startelvan och dess omgivning från Hässleholm inte kunde bete sig, så detta förvånar mig inte, skriver han i ett meddelande till Frilagt.

Berit Önell

Läs mer:

2021-01-19 Män polisanmälda för gruppvåldtäkt efter sextävling

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se