Gruppen-3a-328x120

Hanna Nilsson (SD) ber Markans personal om ursäkt

Hanna Nilsson (SD) ber Markans personal om ursäkt

Hanna Nilsson (SD) ber om ursäkt för sitt felaktiga utpekande av Markans personal. Foto: Lotta Persson

Kommunalrådet Hanna Nilsson (SD) ber nu anställda på Markan om ursäkt för att hon felaktigt anklagat dem för att ha varit inblandade i något som hände i ungdomsverksamheten när hon var ung.

– Det blir fel ibland och det måste jag ta ansvar för. Jag vill inte att någon ska må dåligt, säger hon.

Hon förtydligar också att hennes tidigare uttalanden om en exkluderande kultur på Markan inte har att göra med den nu aktuella satsningen för ungdomar i kommunen.

Det handlar om en kommentar som Hanna Nilsson skrev på Facebook under Frilagts första artikel om förslaget att stänga Markan och inrätta ett Ungdomens hus i T4-Matsalen. Hon skrev att hon blivit illa behandlad på Markan i ungdomen, att många i personalen fortfarande jobbade kvar och att kulturen där länge varit exkluderande. Därför ansåg hon att det var på tiden att satsa på en inkluderande verksamhet där alla känner sig välkomna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

När Frilagt senare intervjuade henne om saken fortsatte hon att tala om att det behövs en ny kultur där alla känner sig välkomna, vilket många av hennes väljare inte gjort. Samtidigt försäkrade hon att hon absolut inte lät personliga upplevelser styra henne i politiken.

Nu ångrar hon att hon uttryckte sig som hon gjorde på Facebook.

– Den kommentaren var bara en i mängden när vi diskuterade Markans historik, skrev hon på onsdagskvällen i en ny kommentar på Frilagts Facebooksida där hon också bad om ursäkt för det felaktiga utpekandet av personal som idag arbetar på Markan.

Hon berättar att hon sedan tagit reda på att de personer hon mötte på Markan i ungdomen inte längre jobbar kvar. Något hon beklagar att hon inte kollat upp innan hon uttalade sig.

– Jag har absolut inget agg mot någon. Det är jätteolyckligt om någon känner sig uthängd, säger hon.

Hon förklarar att en del av problemet är att hon är en spontan, rak och ärlig person. Men det vill hon fortsätta att vara.

– Spontanitet kan slå emot mig själv, men jag kommer inte att bli en som sitter tyst och inte säger vad jag tycker. Men om jag har gjort fel måste jag erkänna det och be om ursäkt. Det tycker jag är viktigt, säger hon.

Hon konstaterar att det kunde verka som att hon ville lägga ner Markan på grund av det hon varit med om, men så var det inte menat.

– Det har missuppfattats, men jag får skylla det lite på mig själv, säger hon.

Hon betonar att SD:s beslut att driva en flytt av ungdomsverksamheten från Markan till T4-Matsalen inte bara är hennes utan något som hela partigruppen står bakom.

– Och vi vill ha med hela personalen i denna satsningen på ungdomarna. Vi vill inte på något sätt göra oss av med dem, de har många kompetenser som inte vi politiker har, säger hon.

Hon tycker att det är tråkigt att så mycket energi lagts på hennes olyckliga kommentar och att den till och med blivit ett arbetsmiljöproblem, men förstår att personalen kunde uppfatta den som ett angrepp.

– Det är inte heller så att jag tycker att Markans verksamhet är dålig. Vi vill satsa på ungdomarna. Det finns många frågor och vi har inte tagit något beslut om någonting ännu. Men detta med att flytta in Markans verksamhet i Ungdomens hus är något som alla partier stått bakom, som ingått i utredningen och som styrgruppen arbetat utifrån.

Hon säger att en nysatsning kan behövas utan att någon gjort fel.

– Vi vill satsa nytt och fräscht för ungdomarna framförallt för att få upp intresset och nå fler.

Berit Önell

Läs mer:

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se