torsjö live vers2

Garnisonen prioriteras upp – Sjörröds gård och Torshem ner

Garnisonen prioriteras upp – Sjörröds gård och Torshem ner

Länsstyrelsen har bland annat ifrågasatt planerna på höghus på Sjörröds gård. Kommunen illustrerade ett tidigare förslag till detaljplan med en lantlig idyll framför fyravåningshus.

Det vilande planprogrammet för Garnisonen, Sjörröds gård och Torshem prioriteras upp men de omstridda delarna stryks så att bara Garnisonen blir kvar. Det beslöt miljö- och stadsbyggnadsnämnden på onsdagen efter förslag från ordförande Kenny Hansson (M). S och C ville prioritera hela området och reserverade sig mot beslutet.

Som Frilagt tidigare berättat var tjänstemannaförslaget att omprioritera hela planområdet till aktivt ärende.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Men Kenny Hansson och vice ordförande Paul Thurn (SD) vill stoppa de ifrågasatta planerna på att bygga bostäder på Sjörröds gård, inom 1 000 meter från reningsverket, och på natursköna Torshem och vill dessutom tillmötesgå byggherrar som är intresserade av Garnisonen. Kenny Hansson föreslog därför en revidering av planprogrammet.

KD och FV gav också förslaget sitt stöd medan S och C ville prioritera det ursprungliga planprogrammet.

Efter votering, som slutade med röstsiffrorna 7-4, stod det klart att beslutet blev enligt Kenny Hanssons förslag. Andre vice ordförande Lars Olsson (C) reserverade sig, liksom socialdemokraterna Leif Nilsson, Jonas Andersson och Ann Olausson.

Beslutet innebär inte att detaljplanen för Sjörröds gård läggs ner, vilket kan göra att hotet om skadestånd drivs vidare. Kommunen väntar på besked från Sveriges kommuner och regioner, SKR, angående rätten att avbryta ett planbesked.

Berit Önell

Läs mer:

2021-02-21 Hotar med skadestånd om bostäder på Sjörröds gård stoppas

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se