Gruppen-3a-328x120

12,4 miljoner för ungdomslokaler i T4-Matsalen

12,4 miljoner för ungdomslokaler i T4-Matsalen

Det skulle kosta 12,4 miljoner kronor att bygga om T4-Matsalen för ungdomsverksamhet. Tillsammans med renoveringskostnader blir det 25 miljoner.

Att anpassa T4-Matsalen till ungdomsverksamhet skulle kosta 12,4 miljoner kronor. Det visar den bedömning som kommunens tekniska förvaltning gjort. Den beräknade kostnaden för underhåll på 13 miljoner kronor tillkommer, totalt alltså 25,4 miljoner kronor.

Underlaget har tagits fram inför kommande beslut om ett eventuellt Ungdomens hus alternativt flera ungdomslokaler i Hässleholm. Kostnaderna för att ställa i ordning T4-Matsalen ska då jämföras med kostnaderna på 10,7 miljoner kronor för att renovera Markanhuset de närmaste tio åren, så att ungdomsverksamheten kan fortsätta där. Kompletterande lokaler i centrum diskuteras också.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Beräkningen bygger på att lokalerna byggs om så att de bland annat fungerar för musik och skapande verksamhet. Den stora salen delas av och får två mindre utrymmen i bakre delen för dans/teater och ateljé/föreningsaktiviteter samt ett mindre konferensrum. Framför dem placeras ett extra våningsplan, entresolplan, för gaming och utanför dem klättervägg med fallskyddsmattor. I andra änden av salen, som fortfarande har en yta på 225 kvadratmeter, bevaras den stora scenen, med undantag för att ett förråd byggs till. Bakom scenen byggs fem mindre replokaler som får egen ingång.

T4-matsalsbyggnaden saknar bland annat musiklokaler, något som gör det dyrt att anpassa huset till ungdomsverksamhet. Foto: Berit Önell

Ingången till restauranglokalen blir huvudentré. Där placeras fyra toaletter, varav en handikappanpassad, ett kontor med glasade väggar och ett vilorum. Restaurangen blir kafé på 86 kvadratmeter med ombyggt kök. Total yta för ungdomsverksamhet blir 825 kvadratmeter. Resten av av bottenplanet föreslås för uthyrning till andra verksamheter.

Av de 12,4 miljonerna beräknas 11,8 gå till ombyggnad av byggnadens bottenplan och 0,5 till teknikutrymme i källarplan. Den största delen av ombyggndskostnaderna gäller replokaler och studio som väntas kosta 2 625 000 kronor.

Berit Önell

Läs mer:

2021-01-29 Markan får fortsätta temporärt Renoveringar blir dyra

2021-02-02 Ändrat uppdrag för utredning om Ungdomens hus

2021-02-24 S vill se unga i Markanhuset och Familjens hus i T4-Matsalen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se