torsjö live

Markan och Mötesplats Ljungdala behövs

Markan och Mötesplats Ljungdala behövs

INSÄNDARE. Det finns ingen tvekan. Markan och Mötesplats Ljungdala värderas högt av kommunens invånare. Uppskattningen för dessa verksamheter har även uttalats omfattande på sociala medier de senaste veckorna. Miljöpartiet stödjer dessa verksamheter fullständigt och har alltid gjort det. Genom åren har vi många gånger besökt verksamheterna och samtalat med personal och besökare.

Restalliansen (M, L och KD), med stöd av SD, har halverat finansieringen av dessa verksamheter. Detta är sorgligt och oansvarigt, särskilt med tanke på ungdomarnas behov i vår kommun. 

Nu har medborgarnas röster äntligen blivit hörda. Nästa måndag, på kommunfullmäktige, finns ett förslag om att utöka uppdraget till ”styrgruppen Markan/Ungdomens hus”, en grupp på tre politiker som har länge funnits i kommunen och diskuterat om Markan skulle kunna ingå i något annat variant på Ungdomens centrum. Enligt förslaget ska styrgruppen också titta på fler alternativ att skapa mötesplatser för ungdomar centralt i Hässleholm. 

Behovet av en central mötesplats för ungdomar har länge varit känt. Behovet har identifierats och analyserats av de olika förvaltningar som jobbar med ungdomsfrågor. Det är ett behov som är väl studerat och analyserat av de berörda förvaltningar som jobbar med ungdomsfrågor. 

Kulturhusets lokaler är nu tomma. Dessa ligger centralt och många ungar redan idag hänger där. Om alla vill komplettera Markan och Mötesplats Ljungdala med en central mötesplats, varför inte starta en mindre verksamhet på kulturhuset? Det kan vara ett stället att hänga, fika, träffa trygga vuxna och kanske få tips som slussar ungdomarna vidare på kommunens omfattade föreningsliv. Kulturhuset ska vara en plats för alla, också för de unga i Hässleholms kommunen.

Rör inte Markan och Mötesplats Ljungdala. Återställ deras fulla budget och hitta en tredje, mindre alternativt, centralt i Hässleholm, för ungdomarna att hänga, för oroligheterna att lugna sig och för kulturhuset att få förnyat liv. 


Dolores Öhman (MP), gruppledare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se