torsjö live

Låt det bli en väckarklocka

Låt det bli en väckarklocka

INSÄNDARE. I samband med det senaste mötet med kommunfullmäktige i Hässleholm meddelade Liberalernas John Bruun att han kommer att lämna sin plats. Ett tråkigt besked tycker jag. Bruun har varit en sansad, klok och stundom rolig politiker även om vi inte alltid har samma åsikt. Emellertid respekterar jag givetvis Johns beslut som är hans eget att fatta.

Däremot är det värt att upprätthålla sig vid några av de motiveringar som John Bruun angav för att lämna. Han talade om att klimatet i kommunfullmäktige hårdnat med personangrepp och en vilja från vissa att mer sätta krokben än att utveckla vår kommun. Det är en åsikt som jag delar och själv påtalat. Vi kan inte ha det så längre eftersom det inte bidrar till att utveckla vår kommun eller inbjuder människor att engagera sig politiskt. Här har alla som är folkvalda ett ansvar att bidra till en skärpning. Utöver personangrepp svävar debatter alltför ofta ut i annat än det som ärendena handlar om. Vid något tillfälle har jag sagt att det behövs en ordning i fullmäktige som liknar den i radioprogrammet ”På Minuten” om att man inte ska fransa ut i kanten. Fransar en deltagare ut i kanten så blir vederbörande av med ordet.

Jag hoppas att John Bruuns anförande i samband med att han meddelande att han lämnar fullmäktige blir en väckarklocka. Tyvärr tvivlar jag till dess att jag bevisats motsatsen och fullmäktiges ledamöter skärpt till sig.

Johan Hammarqvist (C)

Fullmäktigeledamot från Finja

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se