torsjö live vers2

Fritidscamp för unga vid Hovdala och Björkviken

Fritidscamp för unga vid Hovdala och Björkviken

Området kring Hovdala slott och Björkviken är platserna för sommarens fritidscamp.

Gratis fritidsaktiviteter för unga födda 2006 – 2011 anordnas i sommar i områdena kring Björkviken och Hovdala.

– Roligt att kunna presentera detta som en större satsning på kommunens utbud av sommarlovsaktiviteter då vårt Summercamp under tidigare år varit så populärt, säger Sara Nilsson, folkhälsopedagog på kultur och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Arrangemanget sker i samarbete med lokala föreningar och aktörer i näringslivet, som Sparbanken Skåne, Volleybollklubben i Hässleholm, Hässleholms frisbeeförening, Teater Trassel, Evap, Björkvikens Windsurfingkkubb, Tristan och Bohemia Gård. Aktiviteterna anpassas efter ålder, samt utövas utomhus enligt de restriktioner och regler som gäller under pandemilagen. Varje grupp följs av minst en personal och en av kommunens feriearbetare. Erfarna instruktörer kommer att finnas på plats vid de aktiviteter som kräver det.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Beachvolleyboll, sumobrottning, hinderbana, kanotpaddling och femkamp är några exempel på aktiviteter. För mellanstadieelever arrangeras bland annat en väsenvandring i skogarna kring Hovdala Slott med Teater Trassel och repslagning med Evap. Tristan tillsammans med Bohemia Gård lär ut jonglering och hur man gör upp eld med tändstickor och näver, samt håller i vikingalekar. För högstadieelevernas del finns möjligheten att testa på vindsurfing.

Lunch serveras plus ett mellanmål på eftermiddagen. Fritidscamp pågår från vecka 26 till 28 mellan klockan 10.00 och 15.30. Veckorna är uppdelade separat efter åldersgrupp med vecka 26 och 27 för mellanstadieelever och vecka 28 för högstadieelever. Anmälan ska vara inne senast den 21 maj. Mer information om Fritidscamp och hur anmälan går till finns på www.hassleholm.se/fritidscamp. Antalet platser är begränsat.

Sigvard Jansson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se